Un tastet de la llegenda del MuÇol de Castellterçol…

“Explica la llegenda que fa molts i molts anys, en un altiplà amb grans extensions de boscos frondosos i algunes planes de conreus, hi havia un poble de casetes humils, totes blanques, amb portes de fusta vella i reixes de bonic forjat, que s’escampaven al voltant d’una església. No gaire lluny, un castell imponent dominava la contrada. En aquella terra, els hiverns eren molt i molt freds i els estius, força calorosos…”

castell

“…Aquell objecte que portava tampoc no era desconegut del tot per la gent més gran del poble; alguns recordaven haver-ne vist de semblants a casa dels avis. Els havien explicat que en els balls de festa major s’omplien amb aigua de roses per a festejar les noies i convidar-les a ballar. En deien almorratxa…”

almorratxa

“…I per si no n’hi hagués prou, durant la nit, es passejava pel cel del poble un imponent mussol, que amb els seus esgarips i els seus vols arran de les espigues dels cultius atemoria els pobres camperols. Tenia unes urpes ben afilades…”

mussolAJUDA’NS A FER REALITAT LA LLEGENDA!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s