MuÇol de foc

El 2015, el motiu del 20è aniversari de la Colla de Diables de Castellterçol, presentem la nostra primera bèstia de foc: el MuÇol de foc. 

bèstia detallEl bestiari és un element puntal en la cultura popular dels Països Catalans i per això ens fa especialment il·lusió incloure’l a la nostra colla, per seguir contribuint a la riquesa del nostre país, però a més, ens permetrà ampliar el nostre ventall d’instruments de foc. Amb la idea, també, d’ampliar a la colla gent que potser no està interessada en els diables o en els tabalers, però sí en una activitat com aquesta.

Fa anys que uns quants membres han estat treballant en aquest projecte i per fi l’hem fet una realitat. Hem volgut que el nostra MuÇol de foc sigui un element trencador, tant amb el disseny com amb els materials de construcció. Volem fugir dels estereotips populars que imperen en la majoria de bèsties de foc i per això ens hem decantat per un MUSSOL, un Duc.

És una peça vertical i amb un sol portador/a. D’una sola alçada de 3 metres i amb unes ales que es podran obrir i que seran punts de foc fins als 3,53 metres. I incorporarà un element tradicional i simbòlic de Castellterçol: una almorratxa.

LA CONSTRUCCIÓ:

L’engarregada de fer possible aquest element ha estat la Dolors Sans, professional del disseny i la construcció de dracs, gegants, capgrossos i bestiari popular des del 1987. Ha fet bèsties de foc com el drac de Torroella de Montgrí, el drac Quimera del Barri de Sants de Barcelona, el drac Sírius del Barri de poble Sec de Barcelona o l’Aguilot de Bonatre, entre d’altres.

La bèstia està construïda amb fibra de vidre, un material molt fort, que no es deforma, resistent a la pluja i a la humitat, molt fàcil de restaurar si rep cops de possibles caigudes i de llarga durada.