Els tabalers

La colla de Tabalers de Castellterçol està formada per un conjunt instrumental entre el que s’hi compten caixes, un repenique, tabals (que són el grup més nombrós), bombos, timbes i altres instruments que hem anat introduïnt com, per exemple, els güiros i els tamborins, que utilitzem en ritmes concrets que s’acosten més a la samba o la cumbia. Tot i això, la major part dels nostres ritmes tenen la seva arrel en la percussió tradicional catalana.

tabalers

La colla està organitzada de tal manera que sempre hi ha una comissió de tres persones que són les encarregades de gestionar tot el tema d’assajos, programació de sortides, la renovació del material existent i la comunicació amb la resta de comissions (sobretot amb la comissió de Correfoc, amb la que organitzem la situació dels Tabalers durant el correfoc, sincronitzem algunes enceses…).

Els Tabalers de Castellterçol assagem gairebé 3 vegades al mes i tenim dues tipologies d’assaig: els interns (assajos de repàs de ritmes ja existents) i els externs (assajos en què s’introdueixen ritmes nous, ja sigui gràcies a persones externes a la colla o bé gràcies a algun membre que presenti un ritme nou que ha treballat). Cada temporada intentem estrenar dos o tres ritmes nous, de manera que l’assistència als assajos és bàsica per a poder obtenir els millors resultats possibles en les diferents actuacions. Per poder controlar l’assistència, ens regim per un sistema de puntuació. Mitjançant aquest sistema, valorem positivament l’assistència a assajos i sortides, i penalitzem el fet de no venir. Tenir o no puntuació determinarà si el membre de la colla pot tocar o no a les sortides organitzades.

Durant l’any fem diversos tipus de sortides: correfocs (normalment coincideixen amb la temporada de festes majors), tabalades (es van organitzant durant l’any a diferents pobles de Catalunya), correbars (contractat per les entitats de la población on se celebren), animació durant festes locals, participació amb altres associacions de Castellterçol… El més important és no perdre el ritme!

Si teniu ganes d’escoltar-nos només cal que feu click aquí.